OCT (Göz Tomografisi): Gözün tomografisini çeken bu cihaz retina kısmının 7 ayrı tabakasınıda çekerek bize sonuçlarını veriyor. Alzheimer, MS hastalıklarının erken teşhisinde kullanılan en önemli cihazlardan bir tanesidir. Öyle ki; bu hastalıkların belirtileri henüz ortaya çıkmadan göz arkasına yapılan testlerle bu hastalıkların teşhisi konulabilmekte. Ayrıca göz tansiyonu dahil 23 adet hastalığın da teşhisinde güvenle kullanılan bir cihazdır..

FFA (Göz Anjiosu): Başta şeker hastalığı olmak üzere göz damarlarını etkileyen bütün hastalıkların teşhis ve tedavilerinde (behçet,damar tıkanıklığı ) aktif olarak kullanılan cihazdir.

Görme Alanı: Göz tansiyonunun teşhis ve takibinde kullanılan bu sistemle; kullanılan göz tansiyonu ilaçlarının tedaviye cevap verip vermediğini anlamada ve uygun tedavi stratejisi belirlemede kullanılır. Pek çok nörolojik hastalıkta ve hipofiz tümörlerinin göz sinirlerine etkisini anlamada kullanılırken bunun yanında beyin kanaması geçirmiş kişilerde kanamanın görmeyi olumsuz olarak etkileyip etkilemediği kolayca anlaşılabilmektedir..

Topografi : Korneanın yapısını anlamamızda kulanılan bu cihaz kontakt lens kullanacak hastaların ve lazer tedavisi ile gözlüklerinden kurtulmak isteyen hastaların bu tedavilere uygun olup olmadıkları hakkında bilgiler verir. Ayrıca günümüzün sinsi hastalıklarından biri olan KERATOKONUS hastalığının teşhisinde kullanılmaktadır..

Optik biyometri: Göz içi merceği takılacak hastalarda el değmeden hastaya ameliyat sırasında kullanılacak merceğin hesaplamasını yapan ve bu dogrultuda en kesin ve güvenilir sonuçları veren bir cihazdır..